Rijbewijskeuringen 75+ – Huisartsenpraktijk Dodewaard – Dodewaard

Rijbewijskeuringen 75+

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? Voor personen van 75 jaar en ouder is een medische keuring verplicht bij het aanvragen van een vernieuwing van het rijbewijs. Bij Huisartspraktijk Dodewaard kunt u terecht voor een professionele rijbewijskeuring.

Het keuringsproces:

Om uw rijbewijs te vernieuwen, moet u eerst de Gezondheidsverklaring invullen op de website van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Na het invullen ontvangt u een bericht van het CBR waarin staat dat u een afspraak kunt maken met een arts.

Tijdens de keuring zal een beoordeling plaatsvinden van uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie. Hierbij wordt gelet op het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. Ook zullen we uw bloeddruk meten, uw gezichtsvermogen testen en een urine-onderzoek uitvoeren. Deze keuring is van belang om uw rijgeschiktheid te beoordelen en de veiligheid op de weg te waarborgen.

Maak gebruik van ZorgDomein voor een snelle afwikkeling:

Onze praktijk maakt gebruik van ZorgDomein, wat betekent dat we de zogenaamde ‘ZD-code’ uit de brief van het CBR kunnen gebruiken. Door de keuringsgegevens digitaal in te vullen, worden deze direct na de keuring naar het CBR gestuurd, wat een snelle afwikkeling bevordert.

Kosten en betaling:

De kosten voor de keuring bedragen €60,-. Na afloop van de keuring kunt u dit bedrag betalen bij de doktersassistente via PIN. U krijgt een nota mee voor uw administratie. Let op: U kunt bij ons in de praktijk alleen pinnen. Contante betalingen zijn niet meer mogelijk.

 

 

 

Wat mee te nemen naar de keuring:

Om de keuring vlot te laten verlopen, verzoeken we u om het volgende mee te brengen:

  1. Uw oude rijbewijs of ander geldig ID-bewijs
  2. Uw brief van het CBR met daarin de zogenaamde ZD-code (ZorgDomein)
  3. Indien van toepassing, uw bril of contactlenzen
  4. Een plastic potje met verse urine (niet ouder dan 2 uur)

Na de keuring:

Het CBR zal uw rijgeschiktheid beoordelen en u hierover berichten. Zo kunt u hopelijk snel weer veilig de weg op met uw vernieuwde rijbewijs.
Het is belangrijk om te vermelden dat het keuringsrapport geen garantie is voor het behouden van uw rijbewijs. Het CBR neemt uiteindelijk een beslissing over uw rijgeschiktheid op basis van het rapport.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of als u nog vragen heeft.