Niet Verschijnen – Huisartsenpraktijk Dodewaard – Dodewaard

Niet Verschijnen

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt zonder af te bellen. Dit aantal is de laatste jaren sterk toegenomen. Het aantal patiënten dat een afspraak op het spreekuur van de huisarts wil maken neemt ook steeds toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als iemand niet op de afspraak verschijnt, er gaat dan onnodig veel spreekuurtijd verloren. Op tijd uw afspraak afzeggen betekent dat er iemand anders in die tijd geholpen kan worden.

Conform de richtlijn van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zijn wij genoodzaakt het wegblijftarief, No-Show bij u in rekening te gaan brengen. Dit betreft een schadevergoeding.

De tarieven van het No-Show tarief zijn:

€15,- voor een enkel consult van 10 minuten. €30,- voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistenten en praktijkondersteuners onder. U krijgt een rekening van de huisarts thuisgestuurd, die u binnen 30 dagen dient te betalen. Let op, deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Kunt u niet op uw afspraak komen? Meldt dit dan uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente. Er wordt dan géén no-show tarief berekend.